0591 61 11 46
24 uur per dag

Informatie over uitvaarten en het coronavirus

In verband met corona maatregelen die zijn afgekondigd door het ministerie van VWS heeft Uitvaartverzorging DLE Emmen maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Ons beleid is er op gericht om onze dienstverlening te continueren en de gezondheid van nabestaanden, belangstellenden en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen. Hierbij volgt Uitvaartverzorging DLE Emmen de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van VWS. Indien de veiligheid van medewerkers in gedrang komt, kunnen we van deze richtlijnen afwijken.

  • Wij denken mee om elke uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Ook nu we 1,5 meter afstand moeten houden en er minder mensen bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn.

Veel gestelde vragen over uitvaarten en corona

Een dierbare komt te overlijden en is (misschien) besmet met het coronavirus. Wat moet ik doen?

  • Bij het overlijden van een dierbare kunt u Uitvaartverzorging DLE Emmen 24 uur per dag bellen op 0591-611146. Als u het vermoeden heeft dat uw dierbare (misschien) besmet is met het coronavirus, dan is het belangrijk dat u dit meldt bij het doorgeven van het overlijden van uw dierbare. De uitvaartverzorger is op de hoogte van de veiligheidsregels rondom het coronavirus en zal u hierover informeren.

Hoeveel mensen mogen aanwezig zijn bij een uitvaart?

  • Het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een uitvaart stemt u af met de uitvaartverzorger, omdat dit bij elke locatie anders kan zijn. De belangrijkste regel is dat het altijd mogelijk moet zijn om volgens de overheidsrichtlijn 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Leden van hetzelfde huishouden en kinderen onder 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • In uitvaartcentrum DLE Oeverse Bos kunnen 50 personen aanwezig zijn bij een dienst. Mochten er personen niet aanwezig kunnen zijn op de uitvaart, dan zijn er mogelijkheden om de dienst te volgen via een livestream of een dvd-opname.
  • De rijksoverheid vraagt aan iedereen die het coronavirus heeft of last heeft van verkoudheidsklachten of koorts thuis te blijven.

Hoe gaat het met catering bij een uitvaart?

  • Bijna alles is weer mogelijk in de uitvaartcentra van Uitvaartverzorging DLE Emmen. Wij houden echter rekening met de veiligheid en gezondheid van u en onze medewerkers. Wij verzoeken u vriendelijk de aangescherpte maatregelen op te volgen en begrip te hebben voor eventuele noodzakelijke aanpassingen in ons assortiment en onze serveerwijze.
  • Wij verzoeken de bezoekers het registratieformulier in te vullen en stellen de bezoekers enkele gezondheidsvragen. De aanwezigen worden gevraagd te blijven zitten en niet te gaan staan en lopen.

Kan ik handen schudden bij het condoleren?

  • Er wordt geen hand gegeven of ander fysiek contact gemaakt. Wel kunt u uw steun betuigen door bijvoorbeeld een knikje te geven, uw hand op uw hart te leggen of een paar mooie woorden te spreken.

Mag iemand met gezondheidsklachten een uitvaart bezoeken?

  • Gezondheidsklachten (koorts, hoesten, verkoudheid, benauwdheid) kunnen tekenen zijn dat iemand besmet is met het coronavirius. Wij vragen deze mensen met klem om thuis te blijven en op een andere manier medeleven te tonen.

Heeft een overlijden als gevolg van het coronavirus gevolgen voor mijn verzekering?

  • Als een verzekerde van DLE Natura Uitvaartverzekeringen overlijdt als gevolg van het coronavirus, gelden de normale voorwaarden. Er zijn geen speciale regels of uitzonderingen bij overlijden als gevolg van het coronavirus.