0591 61 11 46
24 uur per dag

Afscheid nemen met bloemen

  • “Bloemen houden van mensen”; Dat is niet voor niets een gevleugelde uitspraak. Met bloemen geef je blijk van liefde, maar bloemen bieden ook troost en warmte. Afscheid nemen met bloemen tovert een glimlach bij de ontvanger, ondanks verdriet, gemis en rouw.

    Wens op rouwkaart

    Soms staat er op de rouwkaart aangegeven dat een overledene hield van een bepaalde kleur en/of type bloem. Dit kun je zien als een uitnodiging om die bloemen mee te nemen naar de uitvaart of te laten bezorgen bij de nabestaanden.

    Geen wens op de rouwkaart

    Staat op de rouwkaart niets over bloemen, maar wil je wel graag bloemen meenemen of laten versturen aan de nabestaanden? Kies dan een kleur die past bij het leven van de overledene. Dat mag kleurig zijn, wanneer de persoon een kleurrijke persoonlijkheid was. In alle andere situaties is het verstandig om juist geen felle kleur te kiezen. Witte lelies of rozen worden vaak verwerkt in rouwboeketten of kransen.

Bloemen naar nabestaanden

Je kunt bloemen meenemen naar de uitvaart of laten bezorgen bij het uitvaartcentrum, je kunt er ook voor kiezen om bloemen naar de nabestaanden te sturen. Op die manier kun je laten blijken dat je meeleeft en aan ze denkt in moeilijke tijden. Dit kan voor de uitvaart zijn, maar ook zeker na de uitvaart. Kies dan wel voor een mooi boeket of een losse bloem, maar geen rouwkrans, dat is confronterend en past meer bij de uitvaart.

Bloemen bestellen

DLE werkt samen met regionale bloemisten. Voor meer informatie of voorbeelden van bloemstukken, kransen en boeketten kunt u contact opnemen met onze uitvaartverzorgers en medewerkers op kantoor.